loader image

Školica sporta Tonus Gym Zemun Polje

Današnja deca u savremenom društvu mnogo više sede i gledaju u ekrane od nas kada smo bili mali. Ta neaktivnost ostavlja duboke posledice na razvoj kostiju, zglobova, mišića, na koordinaciju, sve motoričke sposobnosti, metabolizam, hormone, čak i na nervni sistem i intelekt dece. Iako se te posledice uglavnom ne vide odmah spolja, one su strukturalne na mladim telima u razvoju.

Kao roditelji imamo odgovornost da koliko možemo dodatnim fizičkim aktivnostima zaštitimo decu od posledica koje mogu nastupiti tek u zrelim godinama, a možda i mnogo ranije. Prvi razredi školovanja su najosetljiviji periodi, jer deca provode veći deo vremena u klupama i usvajaju sendetarni način života. To je vreme kada ih treba dodatno motivisati i aktivirati. Nisu sva deca zainteresovana da se takmiče i učestvuju u sistemu sporta, ali bez obzira na to, sva deca treba da se kreću, vežbaju i aktivno se igraju u okviru rekreacije.

U mlađem školskom uzrastu bolje je da se dete usmeri ka opštoj fizičkoj pripremi nego da se rano specijalizuje za neki sport. Kada se kvalitetno razviju sve motoričke sposobnosti, u starijem školskom uzrastu dete može izabrati neki sport i biti vrlo uspešno u njemu. Omogućite svom detetu dobar razvoj svih motoričkih sposobnosti u školici sporta kod naše sportske šampionke i školovanog trenera Aleksandre Vujović. Sprečite deformitete i mnoge bolesti savremenog društva, uvođenjem redovne fizičke aktivnosti u svakodnevni život Vašeg deteta.

Tonus Gym Zemun Polje vas poziva da dovedete dete na probni trening sa našim stručnim trenerima utorkom i četvrtkom od 18h.
Uskoro i novi termini kada se grupa oformi.